Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Choroby autoimmunizacyjne w praktyce Dietetyka – Poziom I

By 8 listopada 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia, wykład

Materiał szkoleniowy ma przybliżyć, uczestnikom szkolenia, zawiłości chorób z autoagresji, funkcjonowanie układu odpornościowego, prawidłową diagnostykę chorób autoimmunizacyjnych oraz zasady wspierania dietetycznego pacjentów z autoagresją. Podczas poziomu pierwszego omówimy choroby autoimmunizacyjne takie jak: Hashimoto, RZS, Graves-Basedow czy Sarkoidoza.
Szkolenie „Choroby autoimmunizacyjne” składa się z II poziomów które tworzą kompendium wiedzy nt tytułowych chorób.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.