Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Choroby autoimmunizacyjne w praktyce Dietetyka – Poziom II

By 27 września 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

DZIEŃ I (poziom 2 jest szkoleniem jednodniowym)

  1. Mieszane choroby tkanki łącznej
  2. Nieswoiste zapalenia jelit
  3. Autoagresja a problemy z płodnością damską i męską, nawracające poronienia
  4. RZS ,ZZSK, SM i fibromialgia
  5. Łuszczyca i łuszczycowe zapalenie stawów
  6. Diagnostyka, modele żywieniowe i suplementacja
  7. Zakażenia pasożytnicze i candida
  8. Koinfekcje a leczenie i uzyskanie remisji
  9. Toksyny środowiskowe i ich wpływ na układ odpornościowy
  10. Metale ciężkie i inne obciążenia a autoagresja

 

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.