Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część pierwsza

By 17 sierpnia 201823 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Plan szkolenia:
1. Podstawy badań hematologicznych. Niedokrwistości niedoborowe.
2. Badanie ogólne moczu.
3. Gospodarka wodno-elektrolitowa i jej parametry.
4. Gospodarka lipidowa i inne czynniki aterogenne.
5. Diagnostyka i monitorowanie leczenia cukrzycy.
6. Diagnostyka laboratoryjna innych chorób dietozależnych:

  • celiakia
  • alergie pokarmowe
  • nietolerancje pokarmowe
  • choroby tarczycy
  • wybrane choroby autoimmunologiczne
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.