Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Dieta i suplementacja w Chorobie Lesniowskiego-Crohna

By 11 lipca 201923 marca, 2022webinar, Wydarzenia

1. Choroba Leśniowskiego-Crohna:

  • Istota choroby.
  • Patogeneza jej powstawania.

2. Jaki wpływ ma styl życia na możliwość zachorowania?
3. W jaki sposób się dowiedzieć, że cierpię na tą chorobę? Diagnostyka.
4. Jak sobie z nią radzić?

  • Dieta
  • Suplementacja
  • Inne zalecenia
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.