Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Żywienie kobiet aktywnych. Część 1

By 20 czerwca 201823 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Szkolenie przeznaczone jest dla dietetyków i trenerów współpracujących na co dzień zarówno z zawodniczkami, jak i kobietami ćwiczącymi rekreacyjnie oraz dla wszystkich pasjonujących się zagadnieniami związanymi z żywieniem osób aktywnych.

W części pierwszej:
– Dowiesz się w jaki sposób zmiany hormonalne w przebiegu cyklu menstruacyjnego wpływają na potrzeby żywieniowe kobiet aktywnych.
– Poznasz najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób wykonujących treningi siłowe i wytrzymałościowe, ze szczególnym uwzględnieniem kobiecych potrzeb.
– Zdobędziesz wiedzę jak planować dietę w okresie redukcji tkanki tłuszczowej.
– Dowiesz się jakie suplementy mogą być najbardziej przydatne dla kobiet aktywnych.
– Poznasz wyniki wielu ciekawych badań, często kwestionujących obiegowe przekonania dotyczące żywienia kobiet aktywnych.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.