Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Dieta wegetariańska w praktyce dietetyka

By 28 września 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia
  1. Podział i rodzaje diety wegetariańskich
  2. Kto i dlaczego wybiera diety roślinne
  3. Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie są niewskazane
  4. Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie mogą działać profilaktyczni i leczniczo
  5. Zagrożenia zdrowotne, którym sprzyjać diety wegetariańskie
  6. Białko – źródła i zapotrzebowanie
  7. Tłuszcze i cholesterol – źródła i zapotrzebowanie
  8. Składniki mineralne potencjalnie niedoborowe
  9. Witaminy potencjalnie niedonorowe
  10. Wskazana i niezbędna suplementacja
  11. Praktyczne aspekty układania diety wegetariańskiej
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.