Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Dietetyka gerontologiczna – wyzwania i szanse

By 2 stycznia 201823 marca, 2022konferencja, Wydarzenia

WIODĄCYMI ZAGADNIENIAMI PORUSZANYMI PODCZAS KONFERENCJI BĘDĄ:

  • Witamina K2-MK7 – aktualny stan wiedzy

  • Znaczenie witaminy D i wapnia dla starzejących się kości

  • Dieta MIND w profilaktyce zaburzeń funkcji poznawczych

  • Dietoterapia w nefropatii cukrzycowej

  • Wpływ odżywiania i mikrobioty jelitowej na starzenie się śluzówek

  • Współpraca dietetyka z lekarzem geriatrą – studium przypadków

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.