Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii

By 15 kwietnia 201923 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie.
2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego.
3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych.
4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego.
5. Żywienie kliniczne w onkologii.
6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii.
7. Omówienie przypadków.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.