Od lat w ostatnią sobotę w Helu organizowany jest Dzień Ryby. Tego dnia helscy restauratorzy stają do rywalizacji i walczą o przygotowanie najpyszniejszej potrawy rybnej. Oprócz konkurencji kulinarnej tego dnia na mieszkańców i turystów czekają liczne występy artystyczne oraz interesujące konkursy.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.