- Ruch na receptę – ile, komu, jaki?
- Dieta dla mózgu.
- Probiotyki: marketing czy faktyczne korzyści?
- Obowiązujące standardy diagnostyki alergii pokarmowej.
- Śniadanie- jeść czy nie jeść?
- Czy można zmienić dietę seniora?
- Superfoods – nowe trendy czy stare prawdy żywieniowe?
- Kształcenie na kierunku dietetyka w Polsce.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.