W tym roku Sympozjum Żywności EuroFIR odbędzie się pod hasłem „Skład i spożycie żywności, wspieranie badań, polityki i innowacji w Europie „, podkreśla nowe dane dotyczące składu żywności i powiązania z innymi rodzajami danych żywieniowych, takimi jak konsumpcja, oraz ich zastosowanie w etykietowaniu i monitorowaniu wartości odżywczej.

Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.