Program:
8.00 – 8.30 – Rejestracja uczestników
8.30 – 8.45 – Oficjalne powitanie uczestników, przedstawienie prelegentów, przedstawienie celu zorganizowania tematycznej konferencji oraz korzyści płynących w niej uczestnictwa, przedstawienie sponsorów
8.45 -10.00 – „Pacjent z cukrzycą w gabinecie – czyli kompleksowe podejście do pacjenta”
10.00 – 10.15 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
10.15 – 11.45 – „Rana – jako wierzchołek góry lodowej, czyli patomechanizm powstawania ran”
11.45 -12.15 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
12.15 – 13.15 – „Mikrobiologia rany”
13.15 – 13.30 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
13.30 – 14.30 – „Stop amputacjom, czyli profilaktyka i leczenie zespołu stopy cukrzycowej”
14.30 – 15.30 – Przerwa obiadowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
15.30 – 16.30 – „Wpływ diety na proces gojenia ran”
16.30 – 16.45 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
16.45 – 17.45 – „Metody zaopatrzenia podologicznego pacjenta z zaburzoną biomechaniką stopy i towarzyszącą neuropatią cukrzycową”
17.45 – 18.00 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
18.00 – 19.00 – „Metody doboru opatrunków specjalistycznych do ran przewlekłych”
19.00 – 19.15 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców
19.15 – 20.00 – „Pierwsza pomoc w gabinecie, w przypadku powikłań ostrych cukrzycy”
20.00 – 20.15 – Oficjalne zakończenie konferencji oraz rozdanie imiennych certyfikatów
20.30 – 22.00 – Uroczysta kolacja ( pakiet PREMIUM )
![mm](https://aliant.com.pl/wp-content/uploads/2023/09/20230903_113310-150x150.jpg)
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.