Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

I Ogólnopolska Konferencja Specjalistyczna Pacjent z cukrzycą w gabinecie

By 25 czerwca 201923 marca, 2022konferencja, Wydarzenia

Program:

8.00 – 8.30 – Rejestracja uczestników

8.30 – 8.45 – Oficjalne powitanie uczestników, przedstawienie prelegentów, przedstawienie celu zorganizowania tematycznej konferencji oraz korzyści płynących w niej  uczestnictwa, przedstawienie sponsorów

8.45 -10.00 – „Pacjent z cukrzycą w gabinecie – czyli kompleksowe podejście do pacjenta”

10.00 – 10.15 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

10.15 – 11.45 – „Rana – jako wierzchołek góry lodowej, czyli patomechanizm powstawania ran”

11.45 -12.15 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

12.15 – 13.15 –  „Mikrobiologia rany”

13.15 – 13.30 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

13.30 – 14.30 – „Stop amputacjom, czyli profilaktyka i leczenie zespołu stopy cukrzycowej”

14.30 – 15.30 – Przerwa obiadowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

15.30 – 16.30 – „Wpływ diety na proces gojenia ran”

16.30 – 16.45 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

16.45 – 17.45 – „Metody zaopatrzenia podologicznego pacjenta z zaburzoną biomechaniką stopy i towarzyszącą neuropatią cukrzycową”

17.45 – 18.00 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

18.00 – 19.00 – „Metody doboru opatrunków specjalistycznych do ran przewlekłych”

19.00 – 19.15 – Przerwa kawowa / zapoznanie się ze stoiskami Wystawców

19.15 – 20.00 – „Pierwsza pomoc w gabinecie, w przypadku powikłań ostrych cukrzycy”

20.00 – 20.15 – Oficjalne zakończenie konferencji oraz rozdanie imiennych certyfikatów

20.30 – 22.00 – Uroczysta kolacja ( pakiet PREMIUM )

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.