Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

II Konferencja Żywienie Niemowląt i Małych Dzieci w Praktyce

By 9 lipca 201923 marca, 2022konferencja, Wydarzenia

PLAN KONFERENCJI:
9 – 9:45 rejestracja
9:45 – 10:00 rozpoczęcie konferencji
10:00 – 11:00 Agata Szczebyło Be Strąk
Małe nasiona, wielki potencjał – dlaczego warto promować nasiona roślin strączkowych również w żywieniu małych dzieci?
11:00 – 12:00 Magdalena Obrzut
Leczenie i suplementacja w trakcie ciąży i karmienia piersią a zdrowie dziecka po narodzinach. Od farmaceuty dla specjalistów żywienia.
12:00 – 12:45 przerwa kawowa
12:45 – 13:45 Agata Aleksandrowicz Hafija.pl
Marketing żywności dla niemowląt i małych dzieci ze szczególnym uwzględnianiem produktów w tubkach – wytyczne i praktyka.
13:45 – 14:45 TBA
14:45 – 15:45 przerwa obiadowa (będzie wegańskie!)
15:45 – 16:45 Małgorzata Bellwon
Relacje z jedzeniem – co wpływa na kształtowanie prawidłowych postaw żywieniowych w okresie dziecięcym?
16:45 – 17:45 Małgorzata Jackowska
Najczęstsze pytania rodziców niemowląt i małych dzieci – jak sobie z nimi radzić w praktyce uwzględniając aktualną wiedzę i rzeczywiste zachowania żywieniowe dzieci.
17:45 – 18:00 Zakończenie konferencji

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.