Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

III Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej

By 15 kwietnia 201923 marca, 2022konferencja, Wydarzenia

Tematyka:

Polimorfizm MTHFR – znaczenie postępowania dietetycznego w przebiegu ciąży i rozwoju płodu.
Wykładowca: dr Anna Kościej.
„Żyję, bo biorę” – współczesny model insulinoterapii w leczeniu cukrzycy.
Naturalne wspomaganie dietoterapii cukrzycy.
Dietoterapia wybranych chorób wieku rozwojowego.
Autonomiczny układ nerwowy a oś jelitowo-mózgowa.
Zaburzenia psychiczne a zmiany nawyków żywieniowych. Różne aspekty pracy z pacjentem chorującym psychicznie.
Problemy żywieniowe kobiet będących w okołomenopauzalnym okresie życia. 
=

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.