Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Insulinooporność i otyłość – “z czym to się je?”

By 28 sierpnia 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia, wykład

1.Otyłość – jak wpływa na nasze zdrowie? – mgr Katarzyna Pastusiak 30min
– definicja, skala problemu
– objawy
– przyczyny
– skutki: zaburzenia metaboliczne
– leczenie

2.Insulinooporność – poznaj swojego przeciwnika – mgr Małgorzata Słoma 30min
– definicja
– objawy
– przyczyny
– skutki
– leczenie

3.Insulinooporność i otyłość z punktu widzenia pacjenta – Dominika Musiałowska 30 min
– pierwsza wizyta u lekarza
– stan zdrowia a stan emocjonalny
– postrzeganie własnego ciała
– największe problemy pacjenta w walce z chorobą
– „misz masz” w internecie – czyli kogo słuchać i dlaczego?

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.