Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Od jelit do mózgu i z powrotem cz. I

By 27 września 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Badania naukowe przeprowadzone w przeciągu kilku ostatnich lat potwierdziły bezpośrednie połączenie naszych jelit z ośrodkiem czucia w mózgu. Okazało się, że nie tylko żywność, ale również układ odpornościowy, w tym flora jelitową są w stanie wpływać na nasze emocje. Pozyskaj wiedzę w jaki sposób dzięki zdrowemu odżywianiu możesz pomóc swoim jelitom oraz odbudować swoje zdrowie psychiczne.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.