Program szkolenia:
- Rola i znaczenie białka w kontekście wysiłku fizycznego.
- Podział białek serwatkowych: WPC, WPI, WPH.
- Białko kazeinowe
- Białka roślinne i mieszaniny białek
- Przykładowe zastosowanie w kontekście diety sportowej.
- Praktyczne wskazówki, na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.