TEMATY KONFERENCJI
* Prof Paweł Płudowski – Plejotropowe działanie witaminy D oraz kontrowersje wokół witaminy D2
* Dr Daniel Śliż – Mocne i słabe strony diety roślinnej
* Dr Monika Czerwińska – Oleaceina jako składnik oliwy w prewencji powikłań miażdżycy
* Mgr Damian Parol – Niska biodostępność żelaza w diecie wegetariańskiej – zagrożenia czy korzyści?
* Mgr Iwona Kibil – Metabolizm i zapotrzebowanie na witaminę B12, diagnostyka i laboratoryjne case study.
* Mgr Hanna Stolińska Fiedorowicz – dieta roślinna – wróg czy przyjaciel osteoporozy? Najważniejsze zagadnienia i case study.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.