Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Konferencja Diety Roślinne

By 2 stycznia 201823 marca, 2022konferencja, Wydarzenia

TEMATY KONFERENCJI

* Prof Paweł Płudowski – Plejotropowe działanie witaminy D oraz kontrowersje wokół witaminy D2

* Dr Daniel Śliż – Mocne i słabe strony diety roślinnej

* Dr Monika Czerwińska – Oleaceina jako składnik oliwy w prewencji powikłań miażdżycy

* Mgr Damian Parol – Niska biodostępność żelaza w diecie wegetariańskiej – zagrożenia czy korzyści?

* Mgr Iwona Kibil – Metabolizm i zapotrzebowanie na witaminę B12, diagnostyka i laboratoryjne case study.

* Mgr Hanna Stolińska Fiedorowicz – dieta roślinna – wróg czy przyjaciel osteoporozy? Najważniejsze zagadnienia i case study.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.