Zaburzenia odżywiania są poważnym problemem zdrowia publicznego. Dotyczą coraz większej części społeczeństwa, dlatego wymagają podjęcia zarówno odpowiednich metod prewencji, jak i skutecznego interdyscyplinarnego leczenia. Jakie są objawy tych zaburzeń? Co może być impulsem do popadnięcia w chorobę? Jakie konsekwencje zdrowotne niesie za sobą nieprawidłowa masa ciała? Jak pomagać, by nie szkodzić? – na te i inne pytania chcemy odpowiedzieć podczas konferencji.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.