Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

KURS „ŻYWIENIE POZAJELITOWE I DOJELITOWE W WARUNKACH SZPITALNYCH I DOMOWYCH”

By 23 lutego 201823 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Wskazania do leczenia żywieniowego. Metody oceny stanu odżywienia.
Leczenie żywieniowe drogą przewodu pokarmowego
Przegląd diet stosowanych w leczeniu żywieniowym
Żywienie pozajelitowe niemowląt i dzieci starszych
Leczenie żywieniowe w przewlekłych chorobach neurologicznych
Leczenie żywieniowe w chorobach onkologicznych
Leczenie żywieniowe w intensywnej terapii
Leczenie żywieniowe w neonatologii
Centralne dojścia żylne: rodzaj, sprzęt, opieka, problemy techniczne
Powikłania leczenia żywieniowego
Powikłania niedożywienia
Dyskusja, pytania
WARSZTATY – analiza przypadków klinicznych

Żywienie pozajelitowe
Żywienie dojelitowe

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.