Fakty i mity dotyczące diagnostyki „nietolerancji pokarmowej”
– Czy badanie przeciwciał IgG4 i IgA ma zasadność kliniczną
– Dlaczego panel badania w kierunku „nietolerancji pokarmowej” nie powinien badać dodatków do żywności i innych substancji nie białkowych
– Reakcje krzyżowe pomiędzy pokarmami
– Czy weganin/weganka mogą mieć nietolerancję na białka jaj kurzego i mleko?
Postępowanie żywieniowe u pacjentów z nietypowymi wynikami „nietolerancji pokarmowej”. Omówienie przypadków pacjentów cz. I
Postępowanie żywieniowe u pacjentów z nietypowymi wynikami „nietolerancji pokarmowej”. Omówienie przypadków pacjentów cz. II
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.