Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Nadwrażliwość pokarmowa IgG-zależna – w pytaniach i odpowiedziach

By 28 grudnia 201823 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Fakty i mity dotyczące diagnostyki „nietolerancji pokarmowej”
– Czy badanie przeciwciał IgG4 i IgA ma zasadność kliniczną
– Dlaczego panel badania w kierunku „nietolerancji pokarmowej” nie powinien badać dodatków do żywności i innych substancji nie białkowych
– Reakcje krzyżowe pomiędzy pokarmami
– Czy weganin/weganka mogą mieć nietolerancję na białka jaj kurzego i mleko?

Postępowanie żywieniowe u pacjentów z nietypowymi wynikami „nietolerancji pokarmowej”. Omówienie przypadków pacjentów cz. I

Postępowanie żywieniowe u pacjentów z nietypowymi wynikami „nietolerancji pokarmowej”. Omówienie przypadków pacjentów cz. II

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.