Dzięki szkoleniu:
- Dowiesz się czym jest coaching i jak można go wykorzystać w pracy z pacjentem dietetycznym
- Poznasz narzędzia komunikacyjne usprawniające relację personel medyczny – pacjent
- Zapoznasz się z technikami coachingowymi wykorzystywanymi do budowania i wzmacniania motywacji do zmiany nawyków żywieniowych
- Zobaczysz jak zastosować nowo poznane narzędzia w praktyce
- Przećwiczysz umiejętności w ćwiczeniach praktycznych i symulacjach.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.