Szkolenie obejmuje 10 tematów, tj.:
CZĘŚĆ I: SUPLEMENTACJA O CHARAKTERZE PROZDROWOTNYM
CZĘŚĆ II: SUPLEMENTACJA POPRAWIAJĄCA ZDOLNOŚCI WYSIŁKU
CZĘŚĆ III: SUPLEMENTACJA W OKRESIE BUDOWANIA MASY MIĘŚNIOWEJ ORAZ SIŁY
CZĘŚĆ IV: SUPLEMENTACJA W OKRESIE REDUKCJI MASY CIAŁA
CZĘŚĆ V: SUPLEMENTACJA W SPORTACH WYTRZYMAŁOŚCIOWYCH
CZĘŚĆ VI: SUPLEMENTACJA W CELU PROFILAKTYKI UKŁADU KOSTNO-STAWOWEGO ORAZ W OKRESIE KONTUZJ
CZĘŚĆ VII: SUPLEMENTACJA W OKRESIE REGENERACJI
CZĘŚĆ VIII : SUPLEMENTACJA W WYBRANYCH SYTUACJACH ŻYWIENIOWYCH ORAZ ZDROWOTNYCH
CZĘŚĆ IX: ANALIZA PRZYPADKÓW
CZĘŚĆ X: DYSKUSJA
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.