Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Podstawy żywienia sportowców

By 22 maja 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia, wykład

Szkolenie celowo zostało podzielone na dwa dni, aby przedstawić w rzetelny i zrozumiały sposób ogrom wiedzy związanej z żywieniem osób aktywnych fizycznie. W pierwszym dniu omówione zostaną wszystkie makroskładniki odżywcze oraz kluczowe składniki mineralne oraz witaminy w diecie osoby aktywnej fizycznie. Kolejnego dnia skupimy się na suplementacji sportowców, a także praktycznym wykorzystaniu informacji zdobytych poprzedniego dnia. Naszym głównym celem zawsze jest łączenie teorii z praktyką, dlatego wspólnie z wami omówimy przypadki z naszych gabinetów dietetycznych.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.