Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Poradnictwo żywieniowe – warsztat praktyczny

By 28 sierpnia 201723 marca, 2022szkolenie, warsztat, Wydarzenia

Uczestnik po odbytym szkoleniu posiada wiedzę w zakresie:

postępowania dietetycznego u osób zdrowych i chorych w różnym wieku oraz w chorobach w zależności od stopnia ich zaawansowania, klasyfikowania diet leczniczych;

posiada umiejętności w zakresie przeprowadzania wywiadu żywieniowego, dokonywania oceny sposobu żywienia oraz stanu odżywienia, budowaniu relacji z pacjentem;

dokonywania pomiarów antropometrycznych człowieka, przeprowadzaniu analizy składu ciała pacjenta;

planowania i wdrażania odpowiednich postępowań żywieniowych w celu zapobiegania chorobom dietozależnym oraz ich leczenia;

udzielania porady dietetycznej i prowadzeniu edukacji żywieniowej;

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.