Uczestnik po odbytym szkoleniu posiada wiedzę w zakresie:
postępowania dietetycznego u osób zdrowych i chorych w różnym wieku oraz w chorobach w zależności od stopnia ich zaawansowania, klasyfikowania diet leczniczych;
posiada umiejętności w zakresie przeprowadzania wywiadu żywieniowego, dokonywania oceny sposobu żywienia oraz stanu odżywienia, budowaniu relacji z pacjentem;
dokonywania pomiarów antropometrycznych człowieka, przeprowadzaniu analizy składu ciała pacjenta;
planowania i wdrażania odpowiednich postępowań żywieniowych w celu zapobiegania chorobom dietozależnym oraz ich leczenia;
udzielania porady dietetycznej i prowadzeniu edukacji żywieniowej;
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.