Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Psychodietetyka w praktyce

By 25 października 201823 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

PLAN SZKOLENIA:
Wstęp do psychodietetyki – czym jest i jak może nam pomóc.
Zmiana nawyków żywieniowych w ujęciu psychologicznym – omówienie wszystkich wymiarów, w których zachodzi proces zmiany.
Pułapki umysłu – w jaki sposób nasz mózg przeszkadza nam we wprowadzeniu zmian?
Odzyskiwanie kontroli nad procesem jedzenia – etapy oraz praktyczne wskazówki do wprowadzenia w życie.
Błędne koło odchudzania – czym jest i jak z niego wyjść.
Jedzenie pod wpływem stresu – z czego wynika i jak sobie z nim poradzić.
Cukier to uzależnienie? Co zrobić, aby przestać jeść słodycze.
Dialog motywujący – jak przekonać siebie i innych do wprowadzenia zmian w stylu życia.
Wpływ środowiska zewnętrznego na nasze zachowania żywieniowe.
Postępowanie w zaburzeniach odżywiania – anoreksja, bulimia, ortoreksja.
Case study – zastosowanie zasad psychodietetyki w praktyce.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.