1. Żołądek:
- Jakie spełnia funkcje?
- Fizjologia.
2. Refluks i zgaga:
- Jakie są ich przyczyny?
- Jak rozpoznać objawy chorobowe?
- Wyniki badań.
3. Nadkwasota vs. niedokwasota żołądka.
4. Jak postępować z refluksem i zgagą?
- Dieta
- Suplementacja
- Inne zalecenia

Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.