Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Rozwój funkcji karmienia – zaburzenia i leczenie

By 8 lipca 201923 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Szkolenie dla logopedów i osób zajmujących się karmieniem małych dzieci.

Prowadząca:
Jenny McGlothlin, MS, CCC-SLP, CLC, certyfikowany logopeda i certyfikowany doradca laktacyjny, specjalizujący się w ocenie i leczeniu zaburzeń odżywiania u dzieci od urodzenia do lat młodzieńczych.
McGlothlin opracowała program żywienia STEPS w Callier Centre for Communication Disorders w Uniwersytecie w Dallas, gdzie codziennie współpracuje z rodzinami, aby wspierać umiejętności żywieniowe, które będą służyć dziecku przez całe życie. Jej pasją jest nauczanie dzieci, jak jeść, gdy same nie potrafią tego zrozumieć. McGlothlin została wpisana do Galerii Sław Teksańsko odzdziału ASHA za swoją pracę w terenie. McGlothlin od wielu lat prowadzi zajęcia ze studentami, tematem jej wykładów są trudności z przyjmowaniem pokarmów u dzieci.

Często organizuje warsztaty karmienia dla rodziców oraz seminaria i dla terapeutów. Jest współautorką dwóch książek: „Helping Your Child with Extreme Picky Eating” oraz „Conquer Picky Eating for Teens and Adults”. Matka trójki dzieci, wyznacza sobie rodzinne posiłki jako priorytet pomiędzy pracą zawodową, zabawą i aktywnością wolontaryjną.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.