Poszukiwania lokalnych smaków, rozmowy z małymi wytwórcami ceniącymi jakość, pochodzenie i historię wytwarzanych produktów oraz rosnąca świadomość zdrowego odżywiania umocniły nas w przekonaniu o potrzebie powstania przestrzeni, w której można spotkać z jednej strony ludzi ceniących tradycję, wytwarzających wysokogatunkową żywność z ekologicznych upraw, przydomowych ogródków lub małych gospodarstw oraz hotelików żyjących i działających w stylu slow a z drugiej strony poszukiwaczy lokalnych smaków, ceniących zdrową żywność, lubiących spotkania kulinarne w plenerze.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.