Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

W sobotę w sadzie – Mikołajki – Lokalny Targ Dobrego Jedzenia

Poszukiwania lokalnych smaków, rozmowy z małymi wytwórcami ceniącymi jakość, pochodzenie i historię wytwarzanych produktów oraz rosnąca świadomość zdrowego odżywiania umocniły nas w przekonaniu o potrzebie powstania przestrzeni, w której można spotkać z jednej strony ludzi ceniących tradycję, wytwarzających wysokogatunkową żywność z ekologicznych upraw, przydomowych ogródków lub małych gospodarstw oraz hotelików żyjących i działających w stylu slow a z drugiej strony poszukiwaczy lokalnych smaków, ceniących zdrową żywność, lubiących spotkania kulinarne w plenerze.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.