O tym, że pierogi są prawdziwym fenomenem polskiej kuchni będzie się można przekonać podczas jedenastego już Święta Pierogów, na którym ta potrawa będzie główną atrakcją. W programie tego kulinarnego święta jest konkurs na Najsmaczniejsze Pierogi, Turniej w Lepieniu Pierogów na czas oraz inne konkurencje związane z tym niepokaźnym daniem.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.