Kongres obejmie m. in. takie tematy, jak:
- poziom glukozy w stresie
- najnowsza skala oceny stanu odżywienia
- czynniki żywieniowe wpływające na rozwój demencji
- żywienie doustne pacjentów z zaburzeniami połykania
- dysfagię
- leczenie choroby Leśniowskiego-Crohna
- postępowanie w nieswoistych stanach zapalnych jelit
- a także wiele innych bardzo ciekawych tematów medyczno-żywieniowych
Program szczegółowy na stronie: http://grupamedica.pl/wp-content/uploads/2017/05/vii-ptzk-program-20170515.pdf
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.