Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

VII Kongres Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego

By 22 maja 201723 marca, 2022konferencja, Wydarzenia, wykład

Kongres obejmie m. in. takie tematy, jak:

  • poziom glukozy w stresie
  • najnowsza skala oceny stanu odżywienia
  • czynniki żywieniowe wpływające na rozwój demencji
  • żywienie doustne pacjentów z zaburzeniami połykania
  • dysfagię
  • leczenie choroby Leśniowskiego-Crohna
  • postępowanie w nieswoistych stanach zapalnych jelit
  • a także wiele innych bardzo ciekawych tematów medyczno-żywieniowych

Program szczegółowy na stronie: http://grupamedica.pl/wp-content/uploads/2017/05/vii-ptzk-program-20170515.pdf

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.