Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Warsztat praktyczny – Dietoterapia – moduł 2 (25 sierpień 2019)

By 8 lipca 201923 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia
  1. Przewód pokarmowy – budowa, funkcje. Choroby przewodu: choroby jelit, choroby żołądka, refluks, SIBO/SIFO. Teoria.
  2. Przewód pokarmowy – choroba Leśniowskiego-Crohna/WZJG – praktyka – jadłospis i suplementacja dla osoby chorej.
  3. Choroby autoimmunologiczne – pozostałe jednostki chorobowe w pigułce. Teoria.
  4. RZS – praktyka – jadłospis i suplementacja dla osoby chorej.
  5. Interpretacja badań krwi – morfologia z rozmazem, lipidogram, anemia. Teoria.
  6. Anemia – praktyka – jadłospis i suplementacja dla osoby chorej.
  7. Dodatek specjalny – słów kilka o rozwoju własnej firmy dietetycznej – pogadanka ze specjalistą od rozwoju biznesu.
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.