Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Warsztaty w Ogrodnictwie Lawenda – kwiaty jadalne i zioła

By 29 sierpnia 201723 marca, 2022festiwal produktów, pokaz, Wydarzenia

Odkryj wszystkie tajemnice ziół i kwiatów jadalnych w Ogrodnictwie Lawenda!

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty dla szefów kuchni i wszystkich pasjonatów sztuki kulinarnej. Startujemy już 18 września (poniedziałek) w tajemniczym ogrodzie Zosi Zienkiewicz – dlaczego warto spędzić to popołudnie właśnie tutaj?

? wiedza: właścicielka ogrodnictwa, którym zachwycali się m.in. Grzegorz Łapanowski, Pascal Brodnicki i Artur Moroz, podzieli się z wami wiedzą, zdobytą podczas kilkudziesięciu lat pracy, która jest jednocześnie największą pasją. Dowiecie się jak rozpoznawać i używać zioła oraz kwiaty jadalne w gastronomii

? praktyka: Pod okiem szefa kuchni – Krzysztofa Wierzby, wykorzystacie tę wiedzę w praktyce – przygotujemy kilka potraw, których kluczowym składnikiem okażą się zioła i kwiaty zerwane chwilę wcześniej z lawendowego ogrodu. Tutaj postawimy nie tylko na warsztat kulinarny, ale również sztukę pięknego podawania dań

? konkrety: Wspólnie poznamy 100 produktów ziołowych i kwiatowych: wzrokiem, węchem i smakiem. Czas trwania warsztatu to 3 godziny

? integracja: Na warsztaty zapraszamy wszystkich, dla których ważne są: sztuka kulinarna i lokalność produktów. To będzie doskonała okazja do integracji pracowników i pasjonatów branży gastronomicznej: szefów kuchni i cateringów, adeptów sztuki kulinarnej, właścicieli restauracji. Po szkoleniu rozpoczynamy ognisko, które potrwa tak długo, jak zagorzałe dyskusje o nutach smakowych szczawików, lwiej paszczy i ogórecznika

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.