1. Co to jest teoria cholesterolowa:
- skąd wzięło się przekonanie o szkodliwości cholesterolu?
- w jaki sposób zostały stworzone normy?
- jaka norma jest odpowiednia dla kogo?
2. Lipidogram – opis poszczególnych elementów.
3. Analiza badań lipidogramu – przypadki praktyczne.
4. Co zrobić by poprawić obraz lipidogramu – praktyczne porady.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.