Podczas trzech dni jubileuszowych X Targów „Zdrowie ma smak” zaplanowano degustację, warsztaty żywieniowe, sprzedaż produktów lokalnych i regionalnych z terenu Dolnego Śląska oraz z zaprzyjaźnionych powiatów: łowickiego, tatrzańskiego i kartuskiego oraz wystawców z Czech. Wystawcy wezmą udział w konkursie na najlepszy produkt regionalny. Imprezie towarzyszyć będą pokazy, warsztaty kulinarne, gry, zabawy, konkursy sportowe, atrakcje kulturalne i bezpłatne badania profilaktyczne dla odwiedzających m.in. oznaczenie poziomu glukozy, cholesterolu we krwi, ciśnienia tętniczego krwi, badanie słuchu, wzroku, w kierunku wykrywania osteoporozy. Każda osoba może również skorzystać z bezpłatnych porad i konsultacji lekarskich oraz innych specjalistów
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.