Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

XLIII Sesję Naukową Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk „ŻYWNOŚĆ DLA PRZYSZŁOŚCI”

By 22 czerwca 201723 marca, 2022konferencja, Wydarzenia, wykład

Sesje Naukowe Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk (KNoŻiŻ PAN) są organizowane w dwuletnich cyklach przez krajowe ośrodki akademickie związane z naukami o żywności. Celem XLIII Sesji Naukowej KNoŻiŻ PAN pt. „Żywność dla przyszłości” organizowanej we Wrocławiu, jest stworzenie forum prezentacji najnowszych osiągnięć naukowych i technologicznych w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka, jak również wymiana poglądów oraz doświadczeń pracowników jednostek naukowych i przedstawicieli przemysłu spożywczego. Sesja stanowić będzie jedną z integralnych składowych obchodów 40-lecia powstania Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Tematyka sesji dotyczyć będzie problematyki związanej z oddziaływaniem żywności i odżywiania na zdrowie człowieka, wytwarzaniem i rolą nutraceutyków w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, innowacjami w technologiach produkcji żywności oraz jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.