- Normy żywienia dzieci.
- Ile cukru potrzebuje dziecko, a ile przyjmuje w diecie?
- Jakich produktów unikać w sklepie? Jakie chwyty stosują producenci?
- Analiza składu produktów: słodyczy, jogurtów, płatków, parówek, suplementów oraz leków dla maluchów.
- Witaminy w życiu dzieci – czy suplementacja jest konieczna?
- Aromaty i barwniki – czy powodują ADHD?
- Informacje dot. spożycia glutenu – o co chodzi z tym glutenem?
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.