Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Zdrowe dziecko – zdrowy dorosły! cz. 1

By 11 lipca 201923 marca, 2022webinar, Wydarzenia
  1. Normy żywienia dzieci.
  2. Ile cukru potrzebuje dziecko, a ile przyjmuje w diecie?
  3. Jakich produktów unikać w sklepie? Jakie chwyty stosują producenci?
  4. Analiza składu produktów: słodyczy, jogurtów, płatków, parówek, suplementów oraz leków dla maluchów.
  5. Witaminy w życiu dzieci – czy suplementacja jest konieczna?
  6. Aromaty i barwniki – czy powodują ADHD?
  7. Informacje dot. spożycia glutenu – o co chodzi z tym glutenem?
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.