- Informacje dot. spożycia mleka.
- Gdzie można znaleźć wapń?
- Jakie węglowodany i kiedy należy podawać?
- Jakie tłuszcze i kiedy należy spożywać?
- Jak poradzić sobie z alergią, chorobą autoimmunologiczną u dziecka?
- Podsumowanie – przykładowe jadłospisy.
- Jakie produkty wybrać do jedzenia?
- Sesja pytań.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.