1. Wprowadzenie do zagadnienia przygotowania do ciąży.
2. Zaburzenia płodności występujące u kobiet i mężczyzn.
3. Znaczenie wieku w powodzeniu działań prokreacyjnych.
4. Dieta kobiet planujących ciążę.
5. Prawidłowa masa ciała a powodzenie działań koncepcyjnych.
6. Składniki żywności obniżające płodność kobiet i mężczyzn.
7. Żywienie a płodność kobiet i mężczyzn.
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.