W trakcie konferencji poruszone zostaną takie tematy jak:
– Interpretacja norm żywienia w ocenie diety na poziomie indywidualnym
– Bezpieczeństwo substancji słodzących w diecie dziecka
– Żywienie dzieci z problemami neurologicznymi
– Rodzaje diet specjalistycznych
– Żywienie dzieci i młodzieży z cukrzycą w przebiegu mukowiscydozy
– Żywienie pacjentów onkologicznych w trakcie chemioterapii
– Dietetyk kontra otyłość olbrzymia
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.