Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Żywienie dzieci od noworodka do nastolatka

By 22 maja 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia, wykład

Harmonogram:

  • Kształtowanie się preferencji smakowych dziecka
  • Rozszerzanie diety dziecka
  • Mikroflora jelitowa – gwarantem zdrowia
  • Probiotyki i prebiotyki
  • Jak czytać etykiety i nie dać się nabić w butelkę
  • Alergie i nietolerancje pokarmowe
  • Dieta eliminacyjna = niedobory żywieniowe? Obalamy mity!
  • Podłoża i następstwa otyłości i chorób metabolicznych
  • Rozszerzanie diety metodą BLW (Baby Led Weaning) – czyli bawimy się jedzeniem
  • Suplementy diety – czy są konieczne?
  • Sen i odpoczynek dziecka
  • Praktyczne przepisy dla dzieci w różnym wieku i o różnej aktywności fizycznej
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.