Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Żywienie dzieci (od noworodka do nastolatka).

By 27 września 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Harmonogram:

• Kształtowanie się preferencji smakowych dziecka

• Rozszerzanie diety dziecka

• Mikroflora jelitowa – gwarantem zdrowia

• Probiotyki i prebiotyki

• Jak czytać etykiety i nie dać się nabić w butelkę

• Alergie i nietolerancje pokarmowe

• Dieta eliminacyjna = niedobory żywieniowe? Obalamy mity!

• Podłoża i następstwa otyłości i chorób metabolicznych

• Rozszerzanie diety metodą BLW (Baby Led Weaning) – czyli bawimy się jedzeniem

• Suplementy diety – czy są konieczne?

• Sen i odpoczynek dziecka

• Praktyczne przepisy dla dzieci w różnym wieku i o różnej aktywności fizycznej

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.