Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Żywienie kobiet aktywnych. Część 2

By 20 czerwca 201823 marca, 2022szkolenie, warsztat, Wydarzenia, wykład

W części drugiej:
-> Zdobędziesz wiedzę o przyczynach problemów zdrowotnych często występujących u kobiet aktywnych, włączając czynnościowy podwzgórzowy brak miesiączki (FHA), zespół policystycznych jajników (PCOS) oraz zespół jelita nadwrażliwego (IBS) i dolegliwości ze strony układu pokarmowego związane z ćwiczeniami.

-> Dowiesz się jakie postępowanie dietetyczne i suplementacyjne jest najbardziej wskazane przy wymienionych problemach zdrowotnych.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.