Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Żywienie w RZS i sterydoterapii

By 28 września 201723 marca, 2022szkolenie, Wydarzenia

Plan szkolenia:

    • Etiopatogeneza i leczenie RZS
    • RZS i alergie
    • Czynniki dietetyczne mogące zaostrzyć i złagodzić objawy choroby
    • Zalecenia żywieniowe w RZS
    • Produkty zalecane i przeciwskazane
    • Zasady diety przeciwzapalnej
    • Case study
    • Interakcje leków steroidowych z żywnością
    • Dieta w leczeniu steroidami
    • Masa ciała a leczenie steroidami
    • Redukcja masy ciała przy steroidoterapii
    • Suplementy a sterydoterapia
mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Alianta, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, zgłębia tajniki szydełkowania i ogląda programy kulinarne.