Skip to main content
Polityka prywatności
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch na stronie i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?

Żywienie Zdrowie i Choroby

By 12 lipca 201723 marca, 2022konferencja, Wydarzenia, wykład

Proponowane tematy będą dotyczyć profilaktyki żywieniowej i żywienia w chorobach. Będziemy mówić o znaczeniu otyłości w rozwoju chorób laryngologicznych i nefrologicznych, genetycznych uwarunkowaniach chorób dietozależnych, znaczeniu żywienia w chorobach dermatologicznych.

Zapoznanie z aktualnymi wytycznymi oraz doniesieniami naukowymi. Tradycyjne jedna sesja będzie poświęcona leczeniu żywieniowemu z punktu widzenia lekarza i pacjenta.

Młodzi dietetycy mogą wziąć udział w konkursie na najciekawszą pracę licencjacką lub magisterską.

mm

Autor: Wioleta Stefaniak

mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.