Zakres tematyczny konferencji obejmuje 3 panele tematyczne związane z tematyką: żywienia człowieka oraz aspektów dietetycznych w żywieniu, przedsiębiorczości i prowadzenia działalności gospodarczej w różnych ujęciu ekonomicznym, zarządczym, marketingowym, czy rynkowych, zaś ostatnia sekcja obejmuje tematykę z zakresu technologii żywności, a także badań dotyczących składu i właściwości biochemicznych, fizycznych, czy mikrobiologicznych
Autor: Wioleta Stefaniak
mgr Wioleta Stefaniak – dietetyk w zespole Aliant, absolwentka dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz filologii niemieckiej we Wszechnicy Polskiej Szkole Wyższej. Aktywna uczestniczka wielu projektów, konferencji i szkoleń z zakresu dietetyki oraz żywienia. Jej praca magisterska została wyróżniona w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską. Cały czas poszerza swoje horyzonty. Członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W wolnych chwilach pije dobrą kawę, czyta książki, gotuje i spaceruje.